Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Az amerikai nyugat csodái”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Elutazás Budapestről San Franciscóba átszállással. Megérkezés után transzfer a szállodához. Szállás San Franciscoban.
Ez az a város, amely egy kicsit mindenkié: akár első látogató, akár ott lakó, akár visszatérő vendég, a Golden Gate mindenkit szeretettel üdvözöl. San Francisco egyike a leglátogatottabb városoknak a Világon, szépségével és etnikai-kulturális különbözőségeivel. A 18. században alapította egy spanyol kolónia, de majd az egész várost elpusztította egy földrengés a 20-ik század elején. A várost nem csupán látványossága emeli ki a többi USA-beli település közül, hanem híres gasztronómiája is, mely minden ízlést kiszolgál változatos konyhájával.
 

1. nap

Ez az a város, amely egy kicsit mindenkié: akár első látogató, akár ott lakó, akár visszatérő vendég, a Golden Gate mindenkit szeretettel üdvözöl. San Francisco egyike a leglátogatottabb városoknak a Világon, szépségével és etnikai-kulturális különbözőségeivel. A 18. században alapította egy spanyol kolónia, de majd az egész várost elpusztította egy földrengés a 20-ik század elején. A várost nem csupán látványossága emeli ki a többi USA-beli település közül, hanem híres gasztronómiája is, mely minden ízlést kiszolgál változatos konyhájával.

2. nap

Délelőtt félnapos városnézés: pénzügyi negyed felhőkarcolói, Kínai Negyed, Union Square, Városháza, Golden Gate híd, Golden Gate Park. San Francisco sokak szerint az ország legszebb városa, leghíresebb látnivalói az öblön átívelő Golden Gate híd, a város felett őrködő Twin Peaks, melynek csúcsáról a naplementék feledhetetlenek, a viktoriánus stílusú házak színkavalkádja, a Kínai Negyed, és a „kábelvasút”, a cable car jellegzetes formája, és az egykori halászkikötő helyén létesített szórakoztatóközpont, az öböl partján napozó fókák, és Alcatraz börtönsziget mind-mind egyedülállóak. Délután szabad program a város felfedezésére.
Este fakultatív program: esti városnézés limuzinnal, vacsora egy kínai étteremben.

3. nap

Szabadidő a város felfedezésére vagy fakultatív program: egész napos kirándulás Montereybe. (a festői halászkikötő, Cannery Row, szabadidő) és a Monterey Bay Aquarium meglátogatása. Monterey nem csupán a vizivilágról és látványos  elhelyezkedéséről híres. Kalifornia itt, Montereyben alakult állammá, itt írták meg  alkotmányát. A város tele van múzeumokkal, művészeti galériákkal. Kikötőjét három nép is uralta és ezért különleges, egyedi része a városnak. A könnyed kikapcsolódást azonban mégis  a tengerpart és annak lakói adják. Fókák és a veszélyeztetett tengeri vidrák mókás csapata uralja a partokat, vizeket.
Visszautazás San Franciscóba késő délután. Szállás San Franciscoban.

4. nap

Egész napos kirándulás a Yosemite Nemzeti Parkba, a Sierra Nevada nyugati lejtőin fekvő természeti csodákban gazdag parkba. A Yosemite 1864-ben lett nemzeti park, leginkább vízeséseiről ismert. 1200 négyzetkilométeres területén mély völgyek, hatalmas rétek, a Sierra nyugalma, erdőségek és a káprázatos vadvilág vonzza a látogatókat. A gleccservölgyet magas gránitsziklák veszik körbe, ahonnan vízesések zúdulnak alá. A park a híres mamutfenyők, medvék és mókusok hazája is. Igazság szerint a park hatalmas területének  csak kis részét látogatják a turisták, mert ott, azon a kb. 8 négyzetkilométeres területen zsúfolódik össze rengeteg látnivaló. Szállás Fresnóban.

5. Nap

Továbbutazás Las Vegasba, a nevadai sivatagban épült grandiózus kaszinóvárosba, ahol csak a szórakozás számít és szinte bármit megtehet az ember, ha kedve úgy tartja: házasságot köthet, vásárolhat vagy kiélheti játékszenvedélyét. Este fakultatív program:  városnézés a kivilágított, csillogó Las Vegas-ban. Szállás Las Vegasban.

6. nap

Egész napos kirándulás a Grand Canyon fantasztikus világába. Egykor itt virágzó kultúra létezett a völgyek mélyén, a Colorado-folyó által vájt mély kanyonban. Útközben a hatalmas Hoover-gátban is gyönyörködhetnek. Fakultatív program: helikopter túra a  Grand Canyonban, és fakultatív  Skywalk látogatás. Visszautazás Las Vegasba, szállás.

7. nap

Szabadidő Las Vegas felfedezésére vagy fakultatív programként kirándulás a Zion Nemzeti Parkba: a vörös homokkőből a Virgin folyó által kifaragott dús növényzettel, vízesésekkel tarkított gyönyörű kanyon elkápráztat a színeivel. A  park különös látnivalóitmegkövült homokdűnék alkotják a Virgin-folyó és a szél által vájt szurdokban. Szállás Las Vegasban.

8. nap

Elutazás a Mojave-sivatagon keresztül Los Angelesbe. A Mojave sivatag Dél-Kalifornia egy részét, valamint Utah, Nevada és Arizona államok területét is elfoglalja. Nevét őslakosairól kapta, területét hegységek övezik. Jellemzően forró nyár és nagyon hideg tél  fogadja az arra tévedőt és jó néhány "szellemváros" áll itt, részben az egykori ezüstbányászat idejéből, illetve az elhagyott  66-os Útnak köszönhetően.
Megérkezés, majd szállás.

9. nap

Délelőtt városnézés Los Angelesben az „Angyalok városában”, ami tulajdonképpen városok konglomerátuma: Hollywood, a filmfőváros híres látnivalói, a Chinese Theatre, a Hollywood Boulevard-on a sztárok csillagai, Beverly Hills-en a sztárok házai, majd séta Santa Monicában a kellemes sétálóutcában és a tenger partján. A délután szabad vagy fakultatív program: látogatás a Universal Studios-ba. Szállás Los Angelesben.

10. nap

Egész nap szabad Los Angelesben vagy fakultatív programként egész napos kirándulás San Diegóba, Kalifornia második legnagyobb városába. Kalifornia második legnagyobb városába: reggel elutazás San Diegóba, megérkezés után autóbuszos városnézés - Gaslamp, Seaport village, Balboa Park, majd az óváros következik, ahol az első európaiak megtelepedtek Kaliforniában. Spanyol történelmi emlékek megtekintése, majd  ebédszünet (ebédet az ár  nem tartalmaz). Végezetül 1 órás hajókázás a San Diego öbölben. Szállás Los Angelesben.

11. nap

Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre a menetrend szerint.

12. nap

Megérkezés Budapestre.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 06:00 -
1. nap San Francisco - 14:25
2. nap San Francisco - -
3. nap Monterrey - -
4. nap Yosemite, Fresno - -
5. nap Las Vegas - -
6. nap Grand Canyon - -
7. nap Las Vegas, Zion - -
8. nap Los Angeles - -
9. nap Los Angeles - -
10. nap San diego - -
11. nap Los Angeles 14:50 -
12. nap Budapest - 12:05
Időpont: 2019. március 15-26.
Időtartam: utazással együtt 12nap/10éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások