Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Csodálatos India” körutazásKépek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Időtlen szépség, trópusok és hűs hegyek, teaültetvények, fűszerek illata. Az élet teljes harmóniáját tapasztalja meg az India délvidékén fekvő csodás Kerala Államban. Az indiai előkelőségek a nyári hőségtől ide menelkültek a zöld hegyekbe, ahol mindent áthat India spirituális nyugalma és a természet gyógyító ereje. A körutazás során elámulhat az ősi templomok szépségén, a természetvédelmi parkok gazdag élővilágán, Kerala nyugodt vizein és kipihenheti India útjait a kéklő óceán partján.
 

1. nap

Elutazás Cochinba átszállással.

2. nap

Megérkezés Cochinba, az indiai Kerala államba.
Cochin az „Arab-tenger Királynője” kereskedelmi és ipari központ,  a szubkontinens déli partján fekszik. Sehol máshol nem találni a kultúrák  ekkora keveredését Indiában. Kínai halászhálók, 450 éves zsinagóga, ősi mecsetek, portugál és holland kereskedőházak és a brit uralom maradványai. Mindezt  kiegészítik a kozmopolita művész-kávézók, kedvelt szálláshelyek és a helyiek barátságossága. Nem messze Chochintól található az a  kereskedelmi központ, ahonnan fűszereket, gyöngyöt, mézet és a kelet egyéb más kincsét szállították az ókori római birodalomba.
Transzfer a városba és városnézés: Mattancherry Holland Palota, zsinagóga, Szt.Ferenc Templom - a legrégebbi európai templom Indiában. Továbbutazás a tengerpart mentén, ahol   kínai halászhálók adnak  egyedi arculatot a tájnak és egyben a mai napig jelzik az évszázados kínai jelenlétet Indiában.
Este egy templomi szertartás megtekintése.
Szállás Cochinban.

3. nap

Reggeli után elutazás Munnarba (145 km, kb 4,5 óra). A táj lélegzetelállítóan szép, mennyei béke és nyugalom fogadja a turistákat. A gyarmati időkben  a hűvös hegység kedvelt nyári pihenőhelye volt a brit előkelőségeknek. Végtelen teaültetvények, egzotikus flóra és fauna,  fűszerek illata  a kellemesen hűvös és tiszta hegyi levegőben - ez Munnar vidéke.
Munnar három folyó találkozásánál fekszik, nevét is innen kapta és a teljes terület 1600 és 2600 méter tengerszint feletti magasságokban található. A tea és fűszervásárlók paradicsoma.
Városnézés, teaültetvény és Tea Múzeum  látogatás. Szállás egy igazn egzotikus 4 csillagos country house szobáiban, elbűvölő környeztben Munnarban.

4. nap

Reggeli, majd elutazás Maduraiba (175 km, kb. 4,5 óra), a templomok városába. Madurai a templomok városa, Tamil Nadhu tartomány kulturális központja és egyben harmadik legnagyobb városa, a jázmin városa, a soha nem alvó város... és még sorolhatnánk mennyi elnevezése van. Városnézés: csodás templomok, mesteri kézzel faragott szobrok varázsolják el a látogatót. A Meenakshi és Tirumalai Nayak Mahal templomok megtekintése, valamint látogatás a Gandhi Múzeumban, riksa utazás a program közben. Szállás Maduraiban.

5. Nap

Reggeli után továbbutazás Periyarba (145 km, kb. 4,5 óra) hegységeken és trópusi esőerdőkön keresztül vezető természetvédelmi területen. Útközben gumifa ültetvény megtekintése és kb. egy órás utazás elefántháton.
Ezt követi a túra egy fűszer ültetvényen, ahol az indiai gasztronómiában gazdagon használt, egzotikus növényekkel ismerkedhetnek meg a látogatók: kardamom, citromfű, bors, fahéj, valamint gyógynövények és fűszerek sokasága mind megterem a farmon.
Később vadles hajóról a Periyar Nemzeti parkban, a program közben elefántok és más vadállat is látható. A park kifejezetten az india elefántokról és tigrisekről híres, de a találkozáshoz szerencse is kell! Két folyó, hatalmas füves pusztaság, a Periyar tó, a Kardamom-hegy - ahogy neve is mutatja kardamom ültetvénnyel teli-, és trópusi erdőség teszi változatossá a parkot, ahol a madárfigyelők is örömüket lelik.
Szállás Periyarban.

6. nap

Reggeli a szállodában. Elutazás Alleppey-be és beszállás egy tipikus kerelai lakóhajóba, melyekkel egykor rizsszállítmányokat vittek a kereskedők. A hajók teljesen fából épültek és manapság már a turizmust szolgálják ki. Kényelmes, hangulatos és autentikus  utazást és szállást adnak a látogatóknak.
Hajókázás  a kókuszpálmákkal  övezett csatornákon, útközben hangulatos  települések, tradícionális kereskedelmi kikötők és a helyiek mindennapjai figyelhetők meg a víz és a növényzet smaragdzöld  díszletével övezve. Alleppey és Kumarakom között a legszélesebb a csatorna és a madarak gyülekező helye is  ezen a tájon van.
Megérkezés Kumarakomba, vacsora és szállás a lakóhajón.

7. nap

Reggeli után  elutazás Kovalamba (180 km, kb. 4 óra),  ahol a szállodai szobák elfoglalása. Kovalam neve pálmaligetet jelent és nem véletlenül. A finom homokú tengerepartot végeláthatatlan sorban szegélyezik a kókuszpálmák. Kovalam három stranddal büszkélkedhet és már a 30-as évektől a turisták kedvenc úticélja. Legkedveltebb strandja a Lighthouse Beach. A napfényben és tengerben fürdőzők után pezsgő éjszakai élet jellemzi.
Szálloda: Uday Samudra Beach Hotel 5*, deluxe szoba: fürdőszoba, széf, TV, légkondicionálás, hajszárító, telefon, kertre néző kilátás.Szolgáltatások éttermek, 3 úszómedence,  kávézó, fitnesz terem. Egyes szolgáltatásoka  helyszínen fizetendők.
Pihenés a tengerparton, szállás Kovalamban.

8-9. nap

Üdülés a tengerparton, szállás Kovalamban.

10. nap

Reggeli és a szállodai szoba egész nap rendelkezésre áll (késői check-out), transzfer a trivandumi repülőtérre késő este,  visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

11. nap

Megérkezés a délelőtti órákban.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
nov. 24. Budapest 16:20 -
nov. 25. Cochin - 09:40
dec. 4. Trivandum 06:45 -
dec. 4. Budapest - 12:10
Időpont: 2019. november 24. - december 4.
Időtartam: utazással együtt 11nap/8éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: helyi 4 és 5*-os szállodákban (kivéve Madurai, itt 3*)
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel

413 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: utazást menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket és közlekedést autóbusszal, 1 üveg ásványvizet a buszon naponta/fő, 8 éj szállást a megadott ellátással, a leírt programokat helyi idegenvezetéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt, bbp- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíj, belépők, helyi borravaló.
 

Részvételi díj egyágyas szobában

587 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: utazást menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket és közlekedést autóbusszal, 1 üveg ásványvizet a buszon naponta/fő, 8 éj szállást a megadott ellátással, a leírt programokat helyi idegenvezetéssel, magyar nyelvű idegenvezetőt, bbp- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, vízumdíj, belépők, helyi borravaló.