Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Peru nagy körutazás”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
A Nazca-vonalaktól a Csendes-óceán partjának lenyűgöző természeti csodáig az ősi indián kultúrák földjén minden nap újabbnál újabb csodák várják az utazókat. Peruban nem a Machu Picchu az egyetlen ősi indián emlék, az óceán partján végig futó országban szinte minden hegynek, folyónak és völgynek évezredes történelme van, melyek ősi, mára többségében letűnt kultúrák keze nyomát viselik magukon.
 

1. nap - Budapest, Lima

A csoport tagjai Budapesten menet rendszerinti járattal indulnak, és átszállással érkeznek meg Limába a késő délutáni órákban. A repülőtérről buszos transzfer visz a szállásra. A kora esti órákban a szálláshelyek elfoglalását követően szabadidős programra nyílik lehetőség, a helyi kulináris élvezetek felfedezésével (árát a részvételi díj nem tartalmazza).

2. nap - Lima, Paracas, Ballestas-szigetek, Chauchilla, Nazca

A csoport már hajnalban útra kel, a háromnegyed hatkor történő indulással az úticél Paracas. Itt egy feledhetetlen motorcsónakos kiránduláson vehet részt a Ballestas szigetek felé. A három sziget lenyűgöző látványt nyújt: a vulkanikus robbanás útján kialakult természeti csoda barlangok és sziklaívek lenyűgöző kavalkádja, ami a természet monumentális diadalíveként emelkedik ki a Csendes-óceán habjaiból. A szigetcsoport megannyi tengeri madár búvóhelye - köztük számos ritka fajé is, de velük együtt oroszlánfókák és déli medvefókák is lakják a kopár sziklaormokat. Nem véletlenül emlegetik gyakran „Kis Galapagos” néven is a Bellastas-szigetek. A kirándulók a nevezetes Gyertyatartó geoglifát is megtekintik, melyet az évezredekkel ezelőtt véstek két láb mélyen a homokba az itt élők, majd később kövekkel szegélyezve ma akár 12 mérföld távolságról is láthatóak a jellegzetes vonalak.
A csoport Ica városában költi el az ebédet, majd útban Nazca felé a Cantalloc akvaduktot is megtekintik. Az időszámítás kezdeti évszázadainak igazi mérnöki csodája, egy ősi „vízmű”, melyet az ősi nazca nép nem csak a közeli város vízellátására, hanem a földek és termény öntözésére is használt. A csoport rövid megállót tesz egy kézműves vásárban, ahol hagyományos módon művelik az arany és kerámia készítés mesterségét. Az éjszakát a csoport Nazcában tölti el.

3. nap - Nazca, Arequipa

Kora reggeli órákban a csoport a Marie Reiche repülőtérre utazik, ahol egy igazán lélegzet elállító, fakultatív* programon vehet részt. A kirándulóknak lehetősége nyílik kisrepülővel a híres Nazca-vonalak megtekintésére. A Pampas de Jumana fennsíkon felfedezett, gigantikus vonalak hatalmas állatokat ábrázolnak, olyan geometrikus formákkal, melyek jellegzetessége, hogy egyetlen, önmagát sehol nem keresztező vonalból készültek. A közel kétezer éves építmény évszázadok óta ad fejtörésre okot: senki nem tudja, milyen célt szolgáltak és egyáltalán: hogyan épülhettek meg a sok kilométer hosszú vonalak, hiszen az alakjukat kizárólag a magasból szemlélve lehet felismerni...
Azok a kirándulók, akik nem vesznek részt a fakultatív repülésen ők a nazcai Antonini Régészeti Múzeumban fedezhetik fel az ősi indián kultúrákat. Itt lehetőség van a helyi indián kultúra mélyebb megismerésére, a különböző, mára letűnt korok régészeti műkincseinek a megismerésére.
A programokat követően autóbuszos út vezet Arequipába (kb. 11 óra hosszú út), melyen hideg ebédet szolgálnak fel. Arequipa becenevét - „a fehér város” - arról kapta, hogy a város épületei egy fehér vulkáni kőzetből, a sillarból készültek. Az utazásban megfáradt utazókat helyi specialitásokból készült gazdag vacsora várja a Camana étteremben.

4. nap - Arequipa, Colca

A finom reggelit követően az utazók újult erővel indulhatnak Arequipa felfedezésére. Az alvó és kialudt vulkánok gyűrűjében álló, mesebeli településen a csoport útja először a Fő térre vezet, ahol csodálatos bronz szökőkút állít emléket egy XVI. századi katonának. Majd a jezsuita rend La Compania templomát keresik fel, innen pedig a Santa Catalina kolostorba látogatnak el, ahol teljes elzártságban és mindentől visszavonultan éltek apácák évszázadokon át. Ma a helyreállított, gyönyörű épület egyes részei a látogatók számára is nyitva állnak.
Az ebédet követően (árát a részvételi díj tartalmazza) a magasan (2300 m) fekvő városból még magasabbra kapaszkodik fel a csapat: a Colca kanyon 3600 méter magas szikláihoz. Az út során valószínűleg vikunyákat is láthatnak, a kistermetű, tevefélék családjába tartozó kedves kis patás állatkák százezrei élnek Peru sziklás hegyoldalaiban. A Chucure vulkán régi krátere mellett elhaladva érkezik a csoport Patapampába, ami már 4800 méter magasságban van. Útközben hideg ebéd, érkezést követően a szállások elfoglalása Colcában.

5. Nap - Colca Kanyon, Puno

A nap a Cruz Del Condor, vagyis a Kondorkeselyű keresztjénél kezdődik, ahonnan fantasztikus látvány nyílik a völgyre. Kis szerencsével megcsodálható a névadó állat röpte a meredek szurdok fölött, amely a világ egyik legmélyebb (több, mint 3 kilométer mély) kanyonját szegélyezi. Visszatérés közben rövid megállót tesznek a kirándulók Pinchilloban, ahol az inka birodalom korát megelőző sírok láthatóak. Az inka birodalom pedig hatalmas sziklákba faragva hagyta itt kézlenyomatát az utókor számára: a méretes kődarabokba a környező településeket, és a tervezett, de soha el nem készült városaikat örökítették meg. Az ebédet Chivayban költi el a csapat, majd buszos transzfer Punóba, ahol szállás.

6. nap - Puno, Titicaca-tó

Vegyen részt egy egyedülálló kiránduláson, a világ legmagasabban fekvő, hajózható taván, amely közel 8400 km2 kiterjedésével az egész Dél-Amerikai kontinens egyben legnagyobb édesvízi tava is. A Titicaca-tó önmagában is fantasztikus látványt nyújt a hátteret adó, hóval fedett hegycsúcsok árnyékában – nem véletlenül tartották számon ezt a térséget az indiánok a Föld születésének a helyeként. A tavat átszelő, gyors motorcsónakok először az ún. „lebegő szigetekhez”, az Uros-hoz visznek, amely az azonos nevet viselő indián törzsek nádból épített otthonait takarja. Ők az egyik legősibb amerikai őshonos népcsoport ma is élő leszármazottai. Évszázados nádfonó mesterségüket ma is aktívan gyakorolják, a kirándulók bepillantást nyerhetnek a természet-közeli, varázslatos de kemény munkával telő mindennapjaikba.
Innen az út a Taquile-szigetre visz, ahol a fáradt utazókat finom helyi falatok várják - ám ezért meg kell dolgozni, a sziget központjába 533 lépcsőn át vezet az út! A csoportnak némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetősége, majd a kora esti órákban utazás vissza a szállodába, Punoba.

7. nap - Puno, Cuzco

A reggeli után kiránduló busszal utazik a csoport Cuzcoba. Az út Pukarát, Andahuaylillast és Raqchit is érinti. Az inka kultúra ősi kincsei közé tartozik a Pukara komplexum, a szédületes, több, mint 4300 méteres magasságban kanyargó La Raya hágón. A csoport Sicuaniban rövid ebédszünetet tart, majd késő este felé az ország egyik legrégebbi városába, Cuzcóba érkeznek meg.

8. nap - A Szent völgy, Pisac, Cuzco

A csoport ezen a napon először az inkák szent folyójának a Urubamba a völgyét keresi fel, melyet a helyiek Szent Völgyként ismernek. Innen a Pisac faluba látogathatnak el, ahol hamisítatlan művészeti piac portékái között válogathatnak az indián piacon. Az ebédet követően Cuczó és a város környékén található régészeti különlegességeket keresheti fel, köztük Sacsayhuamant, a villám templomát, Puca Pucarat, Kenkot és Tambomachayt inka fürdőket.
A Sacsayhuaman erődöt a várossal szemközti, stratégiai fontosságú hegyen építették - a hely hatalmas, vésett köveiről ismert, némelyik magassága eléri a 9 métert, súlya pedig akár a 350 tonnát is meghaladhatja. Az erőd védelmi rendszerének darabjai ezek, amelyek kígyószerű, cikk-cakk alakzatban futnak. Az ebédet követően (árát a részvételi díj nem tartalmazza) Cuzcoban barangolnak a csoport tagjai: a Fő térről a Katedrálisba, majd a Naptemplom (Korikancha) megtekintése. A vacsorát egy a helyiek által kedvelt showműsorral egybekötve fogyaszthatják el.

9. nap - Cuzco, Machu Picchu

A korai órákban elköltött reggeli után a csoport a Poroy vonatállomásra indul, ahonnan a szerelvény a világhírű inka fellegvárba, Machu Picchuba indul. Az indiánok „elveszett városa” az inka építészet világszerte legismertebb példája. A vonatút lélegzetelállító környéken vezet keresztül: az Andok festői szirtjein át az Aguas Calientes vonatállomásra érkezve egy helyi étteremben ebédelnek meg a kirándulók, majd egy rövidnek tűnő –mindösszesen 6 kilométeres - buszos útra indulnak egy meredeken kanyargó, hegyi ösvényen, ami azonban 30 percet vesz igénybe.
Az Andok rejtett, de annál magasabban álló zugához érkezve a Machu Picchuban eltöltött órák során a legfőbb nevezetességeket látogatja meg a csoport. A kirándulók megtekintik többek között a Fő teret, a Körtornyot, a Naptemplomot és a Királyi negyedet is. A várost alig száz éve ismeri újra az emberiség, miután évszázadokat töltött a dzsungel mélyén. 1911-ben fedezte fel Hiram Bingham egy indián földműves segítségével. A történészek úgy tartják: Machu Picchu az inkák uralkodói rétegének lehetett a fellegvára, ahol templomok, paloták, és más intézmények sorakoztak. A romvárost perui idegenvezető mutatja be az utazóknak. A minden bizonnyal emlékezetes kirándulás után egy újabb fantasztikus vonatút szállít vissza Cuzcóba a szállásra.

10. nap - Cuzco, Lima

A csoport kora reggel buszos transzferrel utazik a repülőtérre, majd beföldi járat szállít a fővárosba. A „királyok városában” kisebb körúton vehet részt, melynek első megállója a XVI. században alapított város történelmi negyede. A Fő tér után a kormányzói palotához és a Lima Székesegyházba is ellátogathatnak, majd a hangulatos utcákon barangolva az érseki palota és a gyarmati évek kúriáit is megtekintheti.
A gyarmati évek szinte minden utcasarkon visszaköszönnek - a kor építészetének szép példája a San Francisco kolostor, ahol a lenyűgöző katakombákat is megtekintheti. A körút érinti a Miraflores és San Isidro negyedeket, majd vacsora és szállás a hotelben.

11. nap - Lima

Az utolsó perui napot felhasználhatja a főváros alaposabb - szabadidős - megismerésére, vagy részt vehet egy egyedülálló, fakultatív* programon a világon páratlan gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeumban. Itt a Kolumbusz érkezését megelőző korokból származó, lélegzetelállító arany és ezüst ékszerek, használati tárgyak valamin kerámiák, textíliák várják a látogatókat. Külön tárlat mutatja be a spanyol gyarmatosítás korabeli fegyvereket. A program után ebéd Limában, majd délután transzferjárattal érkezik a csoport a helyi repülőtérre. Menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással érkezik a csapat vissza Budapestre.

12. nap - Budapest

A csoport élményekkel - és szuvenírek formájában is tárgyiasuló emlékekkel - megpakolva érkezik vissza a magyar fővárosban. Bízunk benne, hogy a perui körutazás Önnek is életre szóló élményt jelent, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét utazóink körében üdvözölhetjük majd.
Fontos információ: sárgaláz elleni védőoltás ajánlott!


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest, Lima - -
2. nap Paracas, Chauchilla, Nazca - -
3. nap Nazca, Arequipa - -
4. nap Arequipa, Colca - -
5. nap Colca Canyon, Puno - -
6. nap Puno, Titicac-tó - -
7. nap Puno, Cuzco - -
8. nap Szent völgy, Pisac, Cuzco - -
9. nap Cuzco, Machu Picchu - -
10. nap Cuzco, Lima - -
11. nap Lima - -
12. nap Budapest - -
Időpont: 2019. szeptember 27. - október 8.
Időtartam: utazással együtt 12nap/11éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások