Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Japán nagy körutazás”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Japán legfőbb nevezetességeit és klasszikus útvonalának városait kiváló, japánul beszélő idegenvezetőnkkel tekintheti meg! A program világörökségeket és Japán ékköveit mutatja be tartalmasan és magas színvonalon.
 

1. nap

Elutazás Budapestről Tokióba a menetrend szerint.

2. nap

Megérkezés Tokióba, transzfer a szállodába, útközben az első élmények a japán életérzésről és a hatalmas metropoliszról. Szállás Tokióban.

3. nap

Reggeli, majd városnézés Tokióban. Tokió mindig új, sohasem avul el a város lüktetése, dinamikája. Naponta új bárok, éttermek, szórakozóhelyek nyílnak. Hatalmas metropolisz, gazdag, csillogó, hagyományos és ultra modern: Sensoji templom Asakuséban, Nakamise bevásárló utca, Ginza negyed, Meiji Jingu szentély és Omotesando, Tokyo Metropolitan Torony a 202 méter magas kilátóval, ahonnan tiszta időben a Fuji csúcsa is látszik.
Szállás Tokióban.

4. nap

Reggeli a szállodában, szabad program Tokióban a metropolisz egyéni felfedezésére vagy fakultatív program lehetőség, kirándulás Nikkoba (felár ellenében, minimumlétszámhoz kötött) magyar nyelvű idegenvezetéssel: Toshogu kegyhely  - 400 éves szent hely az Edo periódusból, Chuzenji tó  -a Nantai hegy vulkanikus keletkezéséből ered, Nikko jelképe, Kegon-vízesések - három nagy és látványos  vízesés a Chuzenji tó felett.
Szállás Tokióban.

5. Nap

Reggeli után elutazás Kamakurába autóbusszal. A város Tokiótól  50 km-re fekszik, egykori politikai központ, a Kanawaga prefekturátusban található, Tokiótól alig egy órányi utazásra. Templomok, szent helyek és történelmi  épületek  sokasága és a környező tengerpartok miatt a turisták  kedvelt úticélja. Városnézés: Tsurugaoka Hachiman szentély, Kotokuin Templom és a Nagy Buddha - a több, mint 13 méter magas bronz Buddha a 13. században készült, eredetileg egy templom belsejében lett elhelyezve.
Transzfer a Kawaguchi tóhoz, ahonnan tiszta idő esetén szépen láható a Fuji csúcsa és a hegység egyik legszebb tava, valamint forró vizű forrására épült üdülőhely. Vacsora és szállás Narusawában.

6. nap

Reggeli, majd látogatás az Itchiku Kubota Szépművészeti Múzeumban Fujikawaguchikoban. Itchiku Kubota a 14. századi kimonó festészet- vagy selyem festészet- világát hozta vissza a modern korba és a múzeumban sok gyönyörű alkotása látható.
Elutazás Matsumotóba, ahol látogatás egy miso készítő üzemben. Matsumoto hegyekkel körülvett városa népszerű a turisták körében nem csupán kulturális látnivalói, hanem értékes termékei miatt is, hőforrásokkal, wasabi farmmal. A program közben a Matsumoto Kastély meglátogatása, mely a 16. századból való és Japán egyik legértékesebb műemléke. Vacsora és szállás Takayamában.

7. nap

Takayama: a hegyvidéki  Hida régióban fekszik, óvárosa az egyik legszebben megőrzött hagyományos negyed Japánban. Épületei a középkor legkiemelkedőbb munkájú ácsainak műveit őrzik.
Reggeli után gyalogos városnézés Takayamába, a reggeli piac meglátogatása. Végezetül séta az óvárosban a  Kamisannomachi utcán és a Takayama Jinya 17. századi hivatali épületek megtekintése.
Elutazás Kanazawába, útközben rövid megálló Shirakawában. Megérkezés után látogatás egy szaké üzletben és szállás Kanazawában.

8. nap

Reggeli, majd a városnézés Kanazawában, belépővel a Kenrokuen parkba, mely Japán három legszebb parkjának egyike, a 19. században nyílt meg a nagyközönség előtt. Séta a városi teaházak utcáján, mely az Edo időben keletkezett és a Kanazawában lévő három tea utca egyike.
Elutazás Kiotóba, szállás.

9. nap

Kiotó: főváros és uralkodói székhely volt a 8-19. század között, ma az ország hetedik legnagyobb városa. Történelme során számtalan háború, rombolás dúlta szét, de szerencsére a 20. században megmenekült a további csapástól, így számtalan templom, szent hely és felbecsülhetetlen értékű műemlék maradt meg az utókornak.
Reggeli után egésznapos kirándulás: Kinkakuji templom, (forgalom függvényében a Bambusz erőd Saganonál és a  Togetsu híd), Nijo kastély, Kiyomizu Templom, séta Gionban.
Visszautazás Kiotóba, szállás.

10. nap

Reggeli, majd transzfer a pályaudvarra, elutazás Shinkanzen szuperexpresszel Hiroshimába. Megérkezés után tovább utazás helyi vonattal Miyajimaguchiba és komppal Miyajimába. Látogatás az Itsukushima kegyhelyen. Visszautazás Hiroshimába és a Béke Emlék Múzeum és az Atombomba Dóm meglátogatása.
Vacsora és szállás Hiroshima környékén.

11. nap

Reggeli után elutazás Kurashikibe, útközben  Sanyo Jidosyado látható.
Kurashikiben  a 16-19. századi Edo periódusból való kanálisok romantikus hangulatot árasztanak. A városa egykor rízs elosztó hely volt, és neve is a kereskedő házakra utal, ahol a terményt tárolták. Ezek a házak ma  múzeumok vagy kiállításoknak adnak otthont. Séta az óvárosban -  Bikan városrész.
Elutazás Himejibe, látogatás a Himeji kastélyban (a vártorony látogatást nem tartalmazza), majd a Kokoen kertek megtekintése.
Transzfer Oszakába, megérkezés után szállás.

12. nap

Oszaka: Japán második legnagyobb metropolisza, egykori régiós székhely és politikai központ. Manapság sok látványossága  mellett gasztronómiájáról híres.
Reggeli, majd egésznapos kirándulás Narába és városnézés Oszakában:Narában - mely Japán ősi fővárosa- a Nara park meglátogatása és  belépő a Kasuga-Taisha búcsújáróhelyre. Oszakában látogatás a Dotonbori negyedben. A negyed kanális köré épült,  híres gasztronómiájáról és középkori hangulatáról. A neonnal kivilágított kanális sétányán rengeteg turista és helyi látogató élvezi a kellemes hangulatot. A nap folyamán belépő az Umeda Sky épületébe, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra. Ebéd a program közben egy sushi étteremben, a sushi készítés élményével.
Szállás Oszakában.

13. nap

Reggeli, majd szabad progran vagy fakultatív program keretében egy csodálatos félnapos kirándulás Ujiba - Az ország második legfontosabb történelmi és kulturális központja a Kiotó és Nara között fekszik. Városnézés és részvételi egy igazi japán tea ceremónián.
Szállás Oszakában.

14. nap

Reggeli után szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Isébe - elutazás.
Ise Jinguban 125 shinto szentély található Amaterasu napistennek ajánlva, ahol évente 1500 rituálét tartanak a királyi család jólétéért, a békéért és a gazdag termésért. Séta a szállodából a pályaudvarra (a hotelben csomagszoba áll rendelkezésre 10 óra után),  elutazás a kb. 2 órányira  lévő Ise helységbe. Megérkezés után gyalogos városnézés belépővel az Ise Jingu szentélybe és séta a hangulatos Okage Yokocho eredeti házai között. 16 óra körül visszautazás Oszakába és transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.

15. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 14:50 -
2. nap Tokió - 17:20
3. nap Tokió - -
4. nap Tokió - -
5. nap Kamakura, Narusawa - -
6. nap Fujikawaguchiko, Matsumoto, Takayama - -
7. nap Takayama, Kanazawa - -
8. nap Kanazawa, Kiotó - -
9. nap Kiotó - -
10. nap Hiroshima - -
11. nap Kurashiki, Himeji, Oszaka - -
12. nap Oszaka, Nara - -
13. nap Oszaka - -
14. nap Oszaka 23:35 -
15. nap Budapest - 11:45
Időpont: 2019. november 7-21.
Időtartam: utazással együtt 15nap/12éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel

923 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: utazást repülővel a megadott útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Japánban autóbusszal, ill. vonattal, 12éj szállást reggelivel, 1 ebédet, 3 vacsorát, a leírt programokat, magyar idegenvezetést, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: repülőtéri illetékek, belépőjegyek (kötelező), helyi borravaló, fakultatív programok*.
 

Részvételi díj egyágyas szobában

1 159 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: utazást repülővel a megadott útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Japánban autóbusszal, ill. vonattal, 12éj szállást reggelivel, 1 ebédet, 3 vacsorát, a leírt programokat, magyar idegenvezetést, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: repülőtéri illetékek, belépőjegyek (kötelező), helyi borravaló, fakultatív programok*.