Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Pandák, császárok, Jangce”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Csengdu 4000 éves történelem és az óriás pandák hazája, a Jangce majd 6400 km-es hosszával a Világ harmadik leghosszabb folyója és Xian 8000 élethű agyagszobrával sehol máshol nem látható csodákat tár a látogató elé. Látogasson Kínába nagy tudású magyar idegenvezetővel csoportos körutazásunkon!
 

1. nap

Elutazás a menetrend szerint Sanghajba.

2. nap

Megérkezés Sanghajba, transzfer a szállodába. Ha a menetrend még engedi, érdemes ellátogatni egy  közeli parkba, ahol a nap minden szakában thai chi, társastánc és egyéb mozgásformák hozzák lendületbe a lelkes lakókat. A kínai nagyvárosokra manapság zöldelő parkok jellemzik, ahol minden korosztály megtalálja a számára legjobb kikapcsolódást. Szívesen sportolnak, mozognak és leginkább a zenével kísért, csoportos programokat kedvelik.

3. nap

A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj „a Kelet Párizsa”, Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után - a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán - Sanghai gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a „kínai Manhattan” lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Városnézés: Yu Kertek, óváros, Francia negyed, Nanjing Road, selyem üzlet. Ebéd a program közben.
Szállás Sanghajban.

4. nap

Reggeli után a Jade Buddha Templomának meglátogatása, majd transzfer a pályaudvarra és elutazás szuperexpresszel Yichangba, ahol transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba.  A legendát elmeséli a helyszínen az idegenvezető.
Jangce Ázsia leghosszabb folyója, a Világon a negyedik a rangsorban. A körutazás alatt a grandiózus folyó középső szakaszán halad a program.
Szállás a hajón.

5. Nap

Jangce folyó hajókázás teljes ellátással a hajón (reggeli, ebéd, vacsora): reggel elindulás Yichang kikötőjéből a Világ harmadik leghosszabb folyóján és utazás a Xiling szurdokon keresztül a Három Szurdok Gáthoz, ahol kirándulás. Maga Három-szurdok a Jangce leglátványosabb része, 193 km hosszú és több száz méter magas sziklafalak állnak a folyó mentén. A gát a világ legnagyobb létesítményű erőműve. Áthajózás az 5 lépcsős átengedő rendszeren . Este a kapitány köszönti a hajó utasait üdvözlőitallal.
Szállás a hajón.

6. nap

Délelőtt parti kirándulás a Shennong folyóhoz. A Shennong a hegyekben ered és Szecsuán tartományban folyik a Jangce vizébe. Délután átutazás a We-szoroson: a 44 km hosszú szoros mély völgyekkel és erdőkkel tarkított, legszebb a Három szoros közül. Kisebb folyók, patakok is színesítik  és akár a tavaszi zöld, akár az őszi piros levélszínekkel borított tájat látja, mindig rabul ejti az utazót.
Szállás és teljes panzió a hajón.

7. nap

Délelőtt parti kirándulás Fengdu szellemvárosba, reggeli és ebéd a hajón.
Fengdu a Ming hegységen lévő város 2000 éves történelmével ötvözi a taoizmus, buddhizmus és konfucianizmus kultúráját a szellemek misztériumával. Három próba állja a látogató útját, akinek kedve van végigmehet rajta és megtudja mi vár rá...
Este búcsúrendezvény vacsorával, szállás a hajón.

8. nap

Reggeli és kiszállás a hajóból Chongqingnél, ahol városnézés: Ciqikou, Eling Park, majd ebéd és transzfer a pályaudvarra. Chongqing ősi város, manapság modern kikötő metropolisz rohamosan fejlődő gazdasággal. Látogatóit  a környező tájak és a város kulturális élete vonzzák.
Elutazás szuperexpresszel Chengduba, az óriás pandák földjére, transzfer a szállodába, szállás Chengduban.

9. nap

Reggeli után látogatás a Panda Látogató Központban, majd egy teaházban.
Óriás panda: Kína nagy erőfeszítésekkel védte meg a kihalóban lévő állatfajt olyan nagy sikerrel, hogy tudomásunk szerint lekerült a veszélyeztetett fajok listájáról. Szerencsére az emberen kívül nincs természetes ellenségük ezeknek a rokonszenves állatoknak. Ha jól alakul a menetrend, éppen etetéshez ér a csoport a látogató központba.
Ebéd és elutazás szuperexpresszel Xianba, szállás Xianban.

10. nap

Xian: A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve.
Délelőtt az Agyaghadsereg meglátogatása, ebéd, majd városnézés Xianban, délután elutazás hálókocsis expressz vonattal Pekingbe, szállás a vonaton 4 fős hálófülkékben.

11. nap

Reggel megérkezés Pekingbe, városnézés:a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere -fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve-, majd a Tiltott Város megtekintése.
Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Végezetül az Ég Templomát látogatják meg.
Ebéd a program közben, szállás Pekingben.

12. nap

Reggeli után elutazás a Nagy Falhoz és a Nyári Palota meglátogatása, valamint  vásárlási lehetőség egy gyöngy üzemben.
Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. A kirándulás során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon.
Ebéd a program közben.
Transzfer a repülőtérre az esti órákban.

13. nap

Visszautazás Budapestre a menetrend szerint átszállással.
Kína legközelebb is várja új látvinalókkal, útvonallal és nagyszerű magyar idegenvezetéssel.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Érkezés Indulás
1. nap Sanghaj - -
2. nap Sanghaj - -
3. nap Sanghaj - -
4. nap Yichang, Jangce - -
5. nap Jangce-szurdok - -
6. nap Shennong, Wu-szoros - -
7. nap Fengdu - -
8. nap Chongqing, Chengdu - -
9. nap Chengdu - -
10. nap Xian, Peking - -
11. nap Peking - -
12. nap Peking, Nagy-fal - -
13. nap Peking, Budapest - -
Időpont: 2019. november 21. - december 3.
Időtartam: utazással együtt 13nap/10éj
Hajó: Yangtze 2
Utazás: repülő + hajó
Elhelyezés: 4*-os szállodában + a választott kabinban
Ellátás: 9 reggeli, 9 ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások

Yangtze 2 standard kabin

Előfoglalási ár: 426 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: közlekedést a leírás szerint, szállást a megadott ellátással kétágyas szobákban, a leírt városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek, vízumdíj, helyi borravaló (48 USD/fő és a hajón 40 USD/fő)
Választható opciók: bbp- és sztornóbiztosítás, fakultatív programok, felárak
 

Yangtze 2 executive kabin

Előfoglalási ár: 485 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: közlekedést a leírás szerint, szállást a megadott ellátással kétágyas szobákban, a leírt városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést
Külön fizetendők: adók és illetékek, vízumdíj, helyi borravaló (48 USD/fő és a hajón 40 USD/fő)
Választható opciók: bbp- és sztornóbiztosítás, fakultatív programok, felárak