Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Nagy körutazás Kubában”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Kuba legendás szigete nem csak a szép tengerpartok, a szivar és a rum hazája. Nyugaton csodálatos dohányültetvények és természeti képződmények, délen a legszebb gyarmati városkák, keleten Camagüey és Santiago de Cuba varázslatos városa található, hogy a sziget minden arcát láthassa az utazó. Természetesen nem maradhat ki a különleges hangulatú főváros, Havanna sem, ahol a régi amerikai autók forgataga és a megkopott paloták varázsa semmihez sem hasonlítható. A látnivalók sokaságát Varaderó méltán híres tengerpartján pihenhetik ki. A csoportos körutazás a legjobb, legtöbb élményt nyújtja!
 

1. nap - Havannai ritmusok

Elutazás Budapestről átszállással. Délután megérkezés Havannába, vacsora és szállás. Az ötszáz éves település, Kuba fővárosa, a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések legszebb és legjellegzetesebb példája, óvárosa a Világörökség része. Az 1920-as években, az Egyesült Államok-beli alkoholtilalom idején Havanna az amerikaiak kedvelt nyaralóhelyévé vált, számos éjszakai klub és szerencsebarlang működött a városban, melyeket a forradalom 1959-ben történő győzelme után bezártak, ennek ellenére a mai napig érezhető hatásuk Kubában. A nehéz életkörülmények ellenére a kubaiak életszeretete sosem kopott meg - a zene, a tánc, az életöröm jellemzi a várost. Mindenhol szól a zene, a forró ritmusok, az ötvenes évekből megmaradt színes amerikai autócsodák, a kapuk mellett szivarozó, táncoló nagymamák, bódító színek kápráztatják el a látogatót. Szállás Havannában.

2. nap - Hemingway is itt járt

Ismerkedés az Ó- és Új-Havanna főbb nevezetességeivel a magyar idegenvezető segítségével: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio - a bár, ami nemcsak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. Ebéd egy helyi étteremben. Vacsora után fakultatív program*: a híres Tropicana Show megtekintése. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadása kétszáz táncossal: két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snackkel, egy pohár kólával. Szállás Havannában.

3. nap - Szivarfüst és rum

Szabadidő Havannában vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Pinar del Rio tartományba. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogatás a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Vinales kis város a zöld farmok, barnuló dohényültetvények és tornyosuló sziklaformációk között. A Vinales-völgy nem csak világörökség színhelye, de nemzeti park is egyben. A rumfeldolgozó üzemek több városban is megtalálhatók - az egyik legrégebbi Santiago de Cuba városában van - és Kuba nevével összeforrtak. A dohánytermesztés már akor is divatban volt ezen a földön, amikor Kulombusz Kristóf partra szállt, így igazán nagy hagyományokkal rendelkezik. Délután Havanna felfedezése, séta az óvárosban egyéni programként az idegenvezető kiséretében. Vacsora és szállás Havannában.

4. nap - Ha Kubában van Párizs, akkor ez az! De előtte krokodilok...

Elutazás Cienfuegosba, a „Dél gyöngyébe” a sziget déli részének egyik legszebb gyarmati városkájába. Cienfuegost a 19-ik században spanyolok alapították, de egy időre francia betelepülők laktáák. Cukornádf, dohány és kávé kereskedelmi központja.Útközben látogatás egy krokodilfarmon Guamában - 1962-ben nyitották meg- és a Fiesta Campesina farmon, ahol a sziget növény- és állatvilágát mutatják be, majd hajózás az Aldea Taína indián faluban, ahol a sziget őslakosainak életével ismerkedhetünk meg. A cienfuegosi ebéd után városnézés: Palacio de Valle, José Martí tér a régi Thomas Terry színházzal. Utazás Trinidadba illetve környékére. Trinidad nagyon kedves kisváros, sok porivát szállással a hátizsákos turistáknak.Helyi klubjaiban salsa táncot járnak és az élet igen vidáman, kubaiasan folyik. A Cienfuegostól 120 km-re lévő városba megérkezés várhatóan az esti órákban, hogy felfrissülés után egy kellemes vacsorát fóogyasszanak el. Szállás tgrinidadban vagy környékén.

5. Nap - Cukornád romantika

Városnézés a szűk utcácskáival, színes házaival, megkopott fényű palotáival is lenyűgöző látványt nyújtó Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város főbb látnivalóinak - Santísima Trinidad tér, Romantic Museum, Canchanchara bár - megtekintése után ebéd, majd továbbutazás Camagüeybe. Útközben megálló a Manaca Iznaga toronynál, majd panoráma városnézés Sancti Spíritusban. A várost a 16. században Diego Velázquez alapította és 500 éves évfordulójára sok részét renoválták.Bár az azonos nevű megye fővárosa, nagysága ezt nem tükrözi, inkább egy bájos kisváros kb. 100 ezer lakossal.Neveztességei közé tartoznak a Paroquial Mayor és a múzeum. Megérkezés Camagüeybe vagy környékére, ahol vacsora és szállás.

6. nap - Kanyargó utcák, nehogy a kalózok kiismerjék

Városnézés a gyarmati időket idéző Camagüeyben. A San Juan de Dios tér, a katedrális, az Ignacio Agramonte tér és más látnivalók megtekintése. A legenda szerint kanyargós utcáit azért alakították ki, hogy a tengeri kalózok ne tudjanak eligazodni a városban. Kuba harmadik legnagyobb városaként közkedvelt a látógatók körében festő terekkel, galériákkal, bárokkal és éttermekkel. Óvárosa 2008-ban lett a világörökség része Panoráma városnézés Bayamóban. Továbbutazás Santiago de Cubába, a hegyek és a Karib-tenger közé épült igazi karibi hangulatú városkába, melynek szépsége vetekszik Havannáéval. Színes spanyol-afrikai kultúrája egyedülálló, a rum hazája és a forradalom szülőhelye, Kuba mára világhírű zenei stílusai közül a legtöbb innen származik. Vacsora és szállás.

7. nap - Kuba, Rebellis és gyönyörű

Santiago de Cuba kulturális főváros, szenvedélyes és gyönyörű, közelebb fekszik Haitihoz és a Dominikai Köztársasághoz, mint Havannához. Afro-karibi hangulat, homokos tengerpart, a Castillo San Pedro de la Rocca del Moro látványa, a Cespedes park, a Nuestra Senora de la Asución Katedrális csak néhány fantasztikus látnivalói közül. A városnézés során a legfőbb látványosságok: a Céspedes park, a Castillo del Morro, a Katedrális és más látnivalók. Ebéd után látogatás El Cobre híres zarándokhelyén. Vacsora és
szállás Santiago de Cubában.

8. nap - Csak a napfény, csak a tenger!

Elutazás belső repülőjárattal a menetrendtől függően Havannába, ahonnan transzfer Varaderóra (a belső repülőjárat menetrendje változó). A félsziget 20 km hosszú képeslapra illő hófehér homokos partszakasszal, parádés naplementéivel és a kristálytiszta tengerével a legnépszerűbb kubai üdülőhely. Az üdülőhelyet a 19. században alapították. Állítólag Cristian Dior a híres francia divattervező éppen Varaderó tengarpartjának kék színéről nevezte el „Azul Varadero” kék árnyalatát, melyet oly szívesen használt ruhakölteményeiben. Az „éden egy darabját” európai nuralkodók is szívesen látogatták. Ma a modern szállodák, vizisportok, hosszú , homokos strandok és elégedett nyaralók jellemzik.

9-11. nap - Karibi hangulat

Üdülés all inclusive ellátással Varaderón, tengerparti szállodában. A részvételi díj 3*-os szállodai elhelyezést tartalmaz Varadérón. Az ártáblázatban megadott felárak ellenében 4 vagy 5*-os szálloda foglalható.

12. nap - Visszatérés Havannába

Transzfer a havannai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

13. nap - Újra itthon!

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


Miért utazzon a Chemol Travel irodával Kubába?
Szerencsére töretlen az érdeklődés a kubai utunk iránt. Ez annak is köszönhető, hogy már évek óta a legjobb ár-érték arányú programot kínáljuk körutazás és üdülés kombinációban. Optimális időtartam, sokszínű program és a végén pihenés Varaderón, ami 4 vagy 5 éjszaka, tehát nem túl rövid és nem túl hosszú.Ráadásul a tengerparton három szálloda katagória közül lehet választani, így 3, 4 és 5 csillagos szállások is vannak. Ezeken belül akár luxus színvonalat is kérhet az utas, ami például tengerparti villa épületben lévő lakosztályt és az azzal járó személyzetet jelenti.
Az utóbbi években megugrott az érdeklődés a karibi szigetország iránt. Ennek részben oka, hogy Kuba vonzereje az ország szocialista berendezkedése, ami rohamosanváltozik, veszít sajátos hangulatából. Mindenki erre kíváncsi, ezt az életérzést szeretné megtapasztalni. Ez az egyedülálló turista „ romantika” a kubai fiataloknak már egyáltalán nem kell, ők teljesen más életre vágynak és így a kihalóban lévő rendszerrel együtt Kuba is elveszíti „salsa-szivar-laza élet” hangulatát. A már beindult magánvállalkozások ha megszorításokkal is, de egyre jobban uniformizálják Kubát is.
Válassza kubai utazásához a Chemol Travel csoportos körutazását és üdülését. Garantált szolgáltatások, jól kidolgozott és sokszor bejárt program és útvonal miatt. Utoljára, de nem utolsó sorban idegnevezetőink miatt. A legtöbbet ők teszenk hozzá az utak szellemi értékéhez és Kubában legalább annyira fontos a helyismeret, a kubaiak habitusának ismerete, mint a jó szálloda és közlekedés. Nem is beszélve a sok érdekes sztoritól, amikkel csak az olyan idegenvezetők bírnak, akik már sokszor, sok utassal járták be az országot. Ettől nagyszerűek és különlegesek kubai útjaink.
Csoportos körutazások Kuba nagyszerű tájaira, üdülés és sok élmény várja utasainkat a Chgemol Travel szervezésében 2019-ben is.
 

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 06:40 -
1. nap Havanna - 17:15
2. nap Havanna - -
3. nap Pinal del Rio - -
4. nap Cienfuegos - -
5. nap Trinidad - -
6. nap Camauey - -
7. nap Santiago de Cuba - -
8. nap Varaderó - -
9. nap Varaderó - -
10. nap Varaderó - -
11. nap Varaderó - -
12. nap Havanna 19:15 -
13.nap Budapest - 16:15
Időpont: 2019. március 9-21.
Időtartam: utazással együtt 13nap/11éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban
Varaderón: a leírás szerint
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások