Kulturális csoportos körutazás ajánlat

További körutazások


Nagy körutazás KubábanKépek
 

Csoportos körutazás részletes programleírása

 
Ajánlat leírás
Kuba legendás szigete nem csak a szép tengerpartok, a szivar és a rum hazája. Nyugaton csodálatos dohányültetvények és természeti képződmények, délen a legszebb gyarmati városkák, keleten Camagüey és Santiago de Cuba varázslatos városa található, hogy a sziget minden arcát láthassa az utazó. Természetesen nem maradhat ki a különleges hangulatú főváros, Havanna sem, ahol a régi amerikai autók forgataga és a megkopott paloták varázsa semmihez sem hasonlítható. A látnivalók sokaságát Varaderó méltán híres tengerpartján pihenhetik ki. A csoportos körutazás a legjobb, legtöbb élményt nyújtja!
 

1. nap - Havannai ritmusok

Elutazás Budapestről átszállással. Délután megérkezés Havannába, vacsora és szállás. Az ötszáz éves település, Kuba fővárosa, a karibi szigetvilág egyik legszínesebb és legelevenebb városa, a spanyol gyarmati települések legszebb és legjellegzetesebb példája, óvárosa a Világörökség része. Az 1920-as években, az Egyesült Államok-beli alkoholtilalom idején Havanna az amerikaiak kedvelt nyaralóhelyévé vált, számos éjszakai klub és szerencsebarlang működött a városban, melyeket a forradalom 1959-ben történő győzelme után bezártak, ennek ellenére a mai napig érezhető hatásuk Kubában. A nehéz életkörülmények ellenére a kubaiak életszeretete sosem kopott meg - a zene, a tánc, az életöröm jellemzi a várost. Mindenhol szól a zene, a forró ritmusok, az ötvenes évekből megmaradt színes amerikai autócsodák, a kapuk mellett szivarozó, táncoló nagymamák, bódító színek kápráztatják el a látogatót. Szállás Havannában.

2. nap - Hemingway is itt járt

Ismerkedés az Ó- és Új-Havanna főbb nevezetességeivel a magyar idegenvezető segítségével: Katedrális tér, La Bodeguita del Medio - a bár, ami nemcsak Hemingway, hanem többek között Gabriel García Marquez és Marlene Dietrich kedvenc helye volt Havannában, Plaza de Armas, San Francisco de Asis tér, Mercaderes és Obrapia utcák, Palacio de los Capitanes Generales, Elnöki Palota, Kapitólium, Forradalom tér, Havannai egyetem. Ebéd egy helyi étteremben. Vacsora után fakultatív program*: a híres Tropicana Show megtekintése. A Tropicana mulató nagyszabású, látványos előadása kétszáz táncossal: két órás program három színpadon, élőzenekarral. Üdvözlőitallal, ¼ üveg rummal, snackkel, egy pohár kólával. Szállás Havannában.

3. nap - Szivarfüst és rum

Szabadidő Havannában vagy egész napos fakultatív kirándulás* ebéddel Pinar del Rio tartományba. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogatás a Világörökség részét képező, festői Viñales-völgyben, egy rumfeldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Délután Havanna felfedezése, séta az óvárosban egyéni programként az idegenvezető kiséretében. Vacsora és szállás Havannában.

4. nap - Ha Kubában van Párizs, akkor ez az! De előtte krokodilok...

Elutazás Cienfuegosba, a „Dél gyöngyébe” a sziget déli részének egyik legszebb gyarmati városkájába. Útközben látogatás egy krokodilfarmon Guamában és a Fiesta Campesina farmon, ahol a sziget növény- és állatvilágát mutatják be, majd hajózás az Aldea Taína indián faluban, ahol a sziget őslakosainak életével ismerkedhetünk meg. A cienfuegosi ebéd után városnézés: Palacio de Valle, José Martí tér a régi Thomas Terry színházzal. Utazás Trinidadba illetve környékére, ahol vacsora és szállás.

5. Nap - Cukornád romantika

Városnézés a szűk utcácskáival, színes házaival, megkopott fényű palotáival is lenyűgöző látványt nyújtó Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város főbb látnivalóinak - Santísima Trinidad tér, Romantic Museum, Canchanchara bár - megtekintése után ebéd, majd továbbutazás Camagüeybe. Útközben megálló a Manaca Iznaga toronynál, majd panoráma városnézés Sancti Spíritusban. Megérkezés Camagüeybe vagy környékére, ahol vacsora és szállás.

6. nap - Kanyargó utcák, nehogy a kalózok kiismerjék

Városnézés a gyarmati időket idéző Camagüeyben. A San Juan de Dios tér, a katedrális, az Ignacio Agramonte tér és más látnivalók megtekintése. Panoráma városnézés Bayamóban. Továbbutazás Santiago de Cubába, a hegyek és a Karib-tenger közé épült igazi karibi hangulatú városkába, melynek szépsége vetekszik Havannáéval. Színes spanyol-afrikai kultúrája egyedülálló, a rum hazája és a forradalom szülőhelye, Kuba mára világhírű zenei stílusai közül a legtöbb innen származik. Vacsora és szállás.

7. nap - Rebellis és gyönyörű

Városnézés Santiago de Cubában: a Céspedes park, a Castillo del Morro, a Katedrális és más látnivalók. Ebéd után látogatás El Cobre híres zarándokhelyén. Vacsora és szállás Santiago de Cubában.

8. nap - Csak a napfény, csak a tenger!

Elutazás belső repülőjárattal a menetrendtől függően Havannába, ahonnan transzfer Varaderóra (a belső repülőjárat menetrendje változó). A félsziget 20 km hosszú képeslapra illő hófehér homokos partszakasszal, parádés naplementéivel és a kristálytiszta tengerével a legnépszerűbb kubai üdülőhely. A helyszíni fakultatív programokról érdeklődjön a magyar idegenvezetőnél!

9-11. nap - Karibi hangulat

Üdülés all inclusive ellátással Varaderón, tengerparti szállodában. A részvételi díj 3*-os szállodai elhelyezést tartalmaz Varadérón. Az ártáblázatban megadott felárak ellenében 4 vagy 5*-os szálloda foglalható.

12. nap - Visszatérés Havannába

Transzfer a havannai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járattal Budapestre.

13. nap - Újra itthon!

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 06:40 -
1. nap Havanna - 17:15
2. nap Havanna - -
3. nap Pinal del Rio - -
4. nap Cienfuegos - -
5. nap Trinidad - -
6. nap Camauey - -
7. nap Santiago de Cuba - -
8. nap Varaderó - -
9. nap Varaderó - -
10. nap Varaderó - -
11. nap Varaderó - -
12. nap Havanna 19:15 -
13.nap Budapest - 16:15
Időpont: 2019. január 15-27.
Időpont: 2019. március 9-21.
Időtartam: utazással együtt 13nap/11éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban
Varaderón: a leírás szerint
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Elérhető utazási dátumok

 
Szolgáltatások

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel (jan. 15-27.)

664 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal, 11éj szállást a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász, valamint útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: illetékek, turistakártya, belépőjegyek, fak. programok*, borravaló (kb. 36€/fő).
 

Részvételi díj egyágyas szobában (jan. 15-27.)

762 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal, 11éj szállást a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász, valamint útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: illetékek, turistakártya, belépőjegyek, fak. programok*, borravaló (kb. 36€/fő).
 

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel (már. 9-21.)

664 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet Bp-Havanna-Bp útvonalon, transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal, 11éj szállást a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász, valamint útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: repülőtéri illetékek, turistakártya, belépőjegyek, fak. programok*, borravaló (kb. 36€/fő).
 

Részvételi díj egyágyas szobában (már. 9-21.)

762 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet Bp-Havanna-Bp útvonalon, transzfereket és közlekedést, a körutazás alatt légkondícionált autóbusszal, 11éj szállást a megadott ellátással, a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász, valamint útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: repülőtéri illetékek, turistakártya, belépőjegyek, fak. programok*, borravaló (kb. 36€/fő).