Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„KUBA nagy körutazás”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Nemcsak egy karibi álom-kirándulásra, de időutazásra is invitáljuk: tartson velünk Kubába, ahol gondtalan szórakozás, szivarfüstös bárok és gyönyörű tengerpart várja! A szigetországban eltöltött 12 nap alatt lehetősége lesz teljesen kikapcsolódni, felvenni a kubai életritmust és megismerni Havannát, a főváros környékét és a páratlan tengerparti üdülőhelyet, Varadérót is! Ismerje meg a kubai rum készítésének fortélyait, látogasson el az indián faluba, fedezze fel a gyarmati kor építészeti remekműveit! Végezetül töltsön feledhetetlen napokat Varadero-ban, a tengerparton napozva...
 

1. nap

A csoport menetrendszerinti járatokkal utazik Kuba élettől pezsgő fővárosába. Megérkezés után a repülőtérről transzferbusz szállít a havannai hotelbe.

2. nap - Havanna két arca

Reggelizzen kényelmesen: a szállodában kellemes reggeli várja, hogy vidáman induljon a nap és legyen erő az egész napos barangoláshoz. A program során feltárulkozik a kubai főváros két arca: a modern nagyváros és a karibi hagyományokkal bíró, klasszikus település. A tengerparti, gyönyörű El Morro erőd külső tereinek megtekintése után a város igazi gyöngyszemeihez kalauzol el a kirándulás. Kóstoljon páratlan kubai rumot és ismerje meg a világszerte kedvelt ital történetét, gyártási titkait az egyik legismertebb rum márka, az 1934-ben alapított Havana Club múzeumában! A csoport útja Havanna ikonikus utcáit és tereit is érinti, köztük a Assisi Szent Ferenc teret, a Mercaderes és Obrapia utakat, a Hadsereg és a Székesegyház teret is. Az Ambos Mundos hotelnél, a Tábornok palota mellett az országban megforduló külföldi hírességek kedvelt bárjához, a La Bodeguita del Medio bárhoz is ellátogatnak. A barangolás közben megfáradt utasokat egy étterem ebéddel várja, a délutáni órákban pedig visszatérés a szállodához. Fakultatív programként este lehetősége van megtekinteni egy igazi, világhírű műsort a Tropicana Cabaret művészeinek előadásában. A közel évszázados múltra visszatekintő szórakozóhely 1700 fő befogadására alkalmas épületben várja a világ minden részéről érkező vendégeit, akik akár egy fergeteges varieté műsort tekinthetnek meg.

3. nap - Havanna és és Pinar del Rio!

Töltse a napot Havannában, vagy csatlakozzon fakultatív kirádulásunkhoz Pinar del Rio tartományba. Itt termesztik a világ legjobb dohányát a zöldellő ültetvényeken. Látogasson a Világörökség részét képező, festői Vinales-völgyben, egy rum feldolgozó üzemben és egy szivargyárban. Vinales kisváros a zöld farmok, barnuló dohányültetvények és tornyosuló sziklaformációk között. A Vinales-völgy nem csak világörökség színhelye, de nemzeti park is egyben. A rumfeldolgozó üzemek több városban is megtalálhatók - az egyik legrégebbi Santiago de Cuba városában van - és Kuba nevével összeforrtak. A dohánytermesztés már akkor is divatban volt ezen a földön, amikor Kolombusz Kristóf partra szállt, így igazán nagy hagyományokkal rendelkezik.Ebéd a kirándulás közben, majd visszautazás Havannába.

4. nap - Kirándulás Havana környékén

A reggelit követően a csoport elhagyja a szállodát és búcsúzik Havannától. Az indulást követően az első megálló a Guamá krokodilfarm, ahol ismerkedés az egyik legősibb élőlénnyel. Majd az Aldea Taína indián falu következik: az eredeti állapotában restaurált indián faluban a környék lakosainak életét, szokásait ismerheti meg. A kirándulók egy helyi étteremben állnak meg ebédre. Délután Cienfuegos városát barangolják be - a csoport a Tomas Terry színházhoz is ellátogat. Ez az eklektikus építészet egyik legszebb példája a városban, a világot jelentő deszkáin pedig ismert kubai és külföldi művészek sokasága fordult meg az elmúlt évtizedekben. A nap végén a trinidadi hotelbe érkeznek, ahol a szobák elfoglalása.

5. Nap

A szállodai reggelit követően a csoport kijelentkezik a szállásról majd városnéző körútra indul. A hangulatos Santisima Trinidad tér után a Palaciao Cantero-hoz  érkezik a csoport. A lenyűgöző, neoklasszicista épület a gyarmati éveket idézi - korábban vagyonos családok lakhelye volt, ma pedig a környék történetét bemutató múzeum működik itt. A Cachanchara bárban egy frissítő koktéllal várják a látogatókat, majd ebéd következik egy helyi étteremben. Délután a közel 300 éves  Manaca Iznaga toronyhoz látogat a csoport. A tetejéhez 136 lépcsőfokot kell megmászni - a lélegzetelállító panoráma azonban bőségesen kárpótol a fáradalmakért! A busz innen az egyik legrégebbi, európaiak által alapított településre visz. Sancti Spiritus évszázados utcái után Camagüey városa felé indulnak tovább. Szállás Camagüeyben.

6. nap

Reggelit követően kijelentkezés a hotelből, majd autóbuszos Camagüey városlátogatásra indul a csoport. A San Juan de Dios és az Ignacio Agramonte tér mellett sorra kerül a székesegyház, mielőtt az ország második legnépesebb városa felé vennék az irányt. Santiago de Cuba felé haladva panorámás városnézés a hangulatos Bayamoban, közben ebéd egy helyi étteremben. Szállás Santiago de Cuba-ban.

7. nap - Santiago de Cuba-Santa Lucía

Délelőtt a csoport városnézésre indul a fantasztikus környezeti adottságokkal rendelkező, tengerparti Santiago de Cuba-ban. Első megálló az utánozhatatlan kubai atmoszférával bíró Céspedes Park, az itt élők egyik kedvelt találkozópontja, ahol a társasági élet egy percre sem áll meg! A Castillo del Morro egy gyönyörű, tengerparti erőd, ami a városi öböl védelmét szolgálta azokban a korokban, amikor a környéken még valós veszélyt jelentettek a Karib-tenger kalózai. Ebéd előtt a Santa Efigenia temetőbe és a Cobre templomba látogatnak el. Délután a csoport Santa Luciaba utazik, ahol egy tengeparti szállodában van a szállás.

8. nap - Varadero

A reggeli után a csoport autóbusszal utazik a gyönyörű Varadéróra, ahol a szikrázó napsütés alatt egyetlen programpont vár a résztvevőkre: az önfeledt kikapcsolódás! A csodálatos, 20 kilométer hosszú Hicasos-félsziget ékköve világszerte ismert és kedvelt úti cél. A környék bővelkedik a változatos, turista-csalogató programlehetőségekben, de a leginkább csábító adottsága igazából a gyönyörű, homokos tengerpartja, amely vitathatatlanul a legjobbak közé tartozik a teljes karibi térségben. Megérkezés a szállodához az esti órákban. Szállás a választotta üdülőszállodában.

9-11. nap - Varadero


Az utazás második felében kedvére barangolhat a környéken - felfedezheti a csodálatos strandokat és megízlelheti a kubai konyha ezernyi remekét. Két napozás között érdemes felkeresni a város központját is, ahol vásárlási lehetőségek, butikok, üde zöld park és a gyarmati kor épületei várják az odalátogatókat.

12. nap - Búcsú Kubától

Reggeli után transzfer a havannai repülőtérre és visszutazás átszállásal Budapestre.

13. nap - Újra itthon

Érkezés Budapestre a menetrend szerint. Reméljük sok csodálatos élménnyel gazdagodva tér haza, a Chemol Travel pedig egy újabb fantasztikus utazásra várja! 


Miért utazzon a Chemol Travel irodával Kubába?
Szerencsére töretlen az érdeklődés a kubai utunk iránt. Ez annak is köszönhető, hogy már évek óta a legjobb ár-érték arányú programot kínáljuk körutazás és üdülés kombinációban. Optimális időtartam, sokszínű program és a végén pihenés Varaderón, ami 4 vagy 5 éjszaka, tehát nem túl rövid és nem túl hosszú.Ráadásul a tengerparton három szálloda katagória közül lehet választani, így 3, 4 és 5 csillagos szállások is vannak. Ezeken belül akár luxus színvonalat is kérhet az utas, ami például tengerparti villa épületben lévő lakosztályt és az azzal járó személyzetet jelenti. Az utóbbi években megugrott az érdeklődés a karibi szigetország iránt. Ennek részben oka, hogy Kuba vonzereje az ország szocialista berendezkedése, ami rohamosanváltozik, veszít sajátos hangulatából. Mindenki erre kíváncsi, ezt az életérzést szeretné megtapasztalni. Ez az egyedülálló turista „ romantika” a kubai fiataloknak már egyáltalán nem kell, ők teljesen más életre vágynak és így a kihalóban lévő rendszerrel együtt Kuba is elveszíti „salsa-szivar-laza élet” hangulatát. A már beindult magánvállalkozások ha megszorításokkal is, de egyre jobban uniformizálják Kubát is. Válassza kubai utazásához a Chemol Travel csoportos körutazását és üdülését. Garantált szolgáltatások, jól kidolgozott és sokszor bejárt program és útvonal miatt. Utoljára, de nem utolsó sorban idegnevezetőink miatt. A legtöbbet ők teszenk hozzá az utak szellemi értékéhez és Kubában legalább annyira fontos a helyismeret, a kubaiak habitusának ismerete, mint a jó szálloda és közlekedés. Nem is beszélve a sok érdekes sztoritól, amikkel csak az olyan idegenvezetők bírnak, akik már sokszor, sok utassal járták be az országot. Ettől nagyszerűek és különlegesek kubai útjaink. Csoportos körutazások Kuba nagyszerű tájaira, üdülés és sok élmény várja utasainkat a Chgemol Travel szervezésében 2019-ben is.
 

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 09:45 -
1. nap Havanna - 19:35
2. nap Havanna - -
3. nap Pinal del Rio - -
4. nap Cienfuegos - -
5. nap Trinidad - -
6. nap Camauey - -
7. nap Santiago de Cuba, Santa Lucia - -
8. nap Varaderó - -
9. nap Varaderó - -
10. nap Varaderó - -
11. nap Varaderó - -
12. nap Havanna 19:15 -
13.nap Budapest - 16:15
Időpont: 2019. október 27. - november 8.
Időtartam: utazással együtt 13nap/11éj
Utazás: repülő + autóbusz
Elhelyezés: a körutazás alatt helyi 4* és 3* szállodákban, az üdülés alatt a választott hotelben
Szállodák: Havanna Memories Miramar 4*
Trinidad Brisas Trinidad del Mar 4*
Camagüey Gran Hotel 3*
Santiago de Cuba Versalles 4*
Santa Lucia Brisas Santa Lucia 4*
Varadero: választás szerint
Ellátás: a leírás szerint
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások