Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Nagy körutazás Mexikóban”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Kettő az egyben utazás! Körutazás Mexikó fantasztikus történelmi tájain, majd all-inclusive üdülés Cancún tengerpartján, fejedelmi körülmények között! Mexikót bejárni igazi időutazást jelent: az azték birodalomtól a spanyol hódításon át egészen a modern időkig sok évszázadnyi emlék vár felfedezésre a közép-amerikai országban, melynek korszakait csak ott, a történelem helyszínein lehet átélni.
Az izgalmas kalandokat és varázslatos történelmi emlékeket kínáló körutazás második felében a pihenés, a teljes kikapcsolódás válik főszereplővé. Mexikó legismertebb üdülőhelye Cancún az 1950-es végén hihetetlen gyorsasággal nőtte ki magát az egyik legkedveltebb tengerparti üdülőhellyé. A nagyszabású szállodák a hosszú és széles, finom homokú tengerpart mellett sorakoznak, szórakozóhelyei, éttermei és bárjai amerikai életérzést sugallnak.
 

1. nap

Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Mexikóvárosba. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap

A reggeli után félnapos városnézés a tengerszint felett 2000 méteren fekvő Mexikóvárosban. 1519-ben, a nagy felfedezők korában, érkezett ide Herman Cortéz konkvisztádor, aki a lerombolt azték főváros romjaira építette fel a várost. A program látnivalói: a főtér (Zocalo), ahol Mexikó és Amerika legnagyobb katedrálisa, a Metropolitan Katedrális látható, valamint a történelmi központ és a szövetségi negyed épületei. A Nemzeti Palota, az Alameda Park, Szépművészeti Palota megtekintése (kívülről). Látogatás a Plaza Garibaldin, a hangulatos „mariachik terén”, ahol muzsikájukkal mariachi zenészek szórakoztatják a turistákat. A városnézés után utazás Xochimilco kerületébe, hajókirándulás a mexikói színekben pompázó, gondolákra emlékeztető hajókon a környék csatornarendszerén. Visszautazás autóbusszal a Chapultepec Parkhoz, ahol szabadidő, vagy az Antropológiai Múzeum fakultatív megtekintése magyar idegenvezetővel. A múzeumban az ország prekolumbián és még létező indián kultúráinak rendkívüli gyűjteménye, többek között a 24 tonnás bazalttömbből kifaragott híres Nap-kő vagy Naptár, az azték kultúra jelképe is látható. A belépő díja kb. M$70/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Transzfer a szállodába, szállás Mexikóvárosban.
Nagy körutazás Mexikóban, all inclusive üdüléssel Cancúnban.

3. nap

Egész napos kirándulás a Világörökség részét képező romvárosba, Teotihuacanba, mely a Kolumbusz előtti időkben Mexikó és Közép-Amerika legnagyobb városa volt. A legkorábbi építkezések ie. 200-as évekre tehetők. A hatalmas területen levő négyzetháló alapú város nevezetességei a Nap Piramis - Mexikó és az Újvilág második legnagyobb piramisa, valamint a több kilométer hosszú Holtak Útja, mely a Hold Piramisnál végződik. Elbúcsúzva Teotihuacantól, Tollas Kígyótól és Esőistentől, a mexikói körutazás Guadalupé, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helye felé folytatódik. A Miasszonyunk Bazilika katolikus templom és nemzeti búcsújáróhely Mexikóvárostól északra annak a helynek a közelében épült, ahol a legenda szerint Szűz Mária megjelent. Az országból és a világ számos pontjáról érkeznek ide hívők és gyógyulni vágyók tömegei, színes forgataggá varázsolva a helyet. Visszautazás Mexikóvárosba, ahol szállás.

4. nap

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Méridába, Yucatán állam fővárosába belső repülőjárattal. A megérkezés után városnézés Méridában, a spanyol Francisco de Montejo "El Mozo" alapította városban, mely meghódításakor még T'ho néven volt maja romváros. A város lenyűgöző látnivalói közé tartozik a Plaza keleti oldalán lévő katedrális, a XVIII. századi Plaza a Palacio Municipal, vagy a XV. századi Casa de Montejo, mely a Yucatán uralkodó egykori otthona volt. Látogatás a híres Paseo de Montejo városrészben, ahol a XX. században számos milliomos épített csodálatos haciendát a város körüli dzsungelben. Transzfer a szállodába, szállás Méridában.

5. Nap

Egész napos kirándulás Kabah és Uxmal régészeti lelőhelyeire, a Puuc régió két legnagyobb városába. A városok i.sz.700 és 1000 között, a maja civilizáció késői, klasszikus korában élték virágzásukat. Kabah legkiemelkedőbb látnivalója a Maszkok Palotája, ahol összesen 260 változatban látható a hosszú orrú Chaac esőisten képmása. Uxmal, a maják alapította lenyűgöző romváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségének. Nincsenek és nem is voltak folyók vagy helyi vízforrások a környéken, ezért máig is rejtély, miért építettek itt települést. Uxmal egyik legkiemelkedőbb látnivalói a chultunok, azok a ciszternák, melyekben az esővizet felfogták és tárolták a lakosság számára. Fakultatív program: az Uxmal mellett található különleges Kakaó Múzeum megtekintése magyar idegenvezetővel. A belépő díja kb. M$ 120/felnőtt, mely a helyszínen fizetendő. Visszautazás Méridába, ahol szállás.

6. nap

Elutazás Chichen Itzába, Mexikó és a rejtélyekkel teli maja kultúra legnagyobb és leglátogatottabb romvárosába, az ősi maja és a tolték idők emlékeinek páratlan helyszínére. Út közben Izamal, a lenyűgöző „sárga” város megtekintése, mely az ősi időkben a legmagasabb maja isten, Itzamná és a napisten, Kinich-Kakmó imádásának központja volt. Chichen Itzába érve a maja és tolték emlékek felfedezése. A hatalmas területen fekvő egykori településből rögtön kiemelkedik a Kukulkan - Tollaskígyó isten tiszteletére emelt El Castillo, vagyisa Kastély. Az 55 méter magas templomra 91 lépcső visz fel. A bátrak megmászhatják a piramistemplomot, hogy onnan lássák a letűnt korok grandiózus épületeit. A különleges akusztikájú Labdajáték tere a maja élet mindennapjait örökíti meg. A látogatás után továbbutazás a Yucatán-félsziget egyik különleges természeti sajátosságához, egy cenotéhoz, vagyis beszakadt tetejű mészkőbarlanghoz, melynek kristálytiszta vizében fürdőzésre is alkalom nyílik. Utazás Cancúnba, a tengerpartra, ahol szállás.

7-9. nap

Üdülés Cancúnban, a Riviera Maya központjában. A cancúni napok alatt az utazók kipihenhetik a körutazás eddigi látnivalóit, vagy fakultatív programlehetőségekkel fedezhetik fel a környék szépségeit. A Yucatán-félsziget Atlanti-óceán felöli partvidékén elterülő "Can Cún" egyesek szerint a mexikói maják nyelvén azt jelenti: kígyófészek. Cancún és a hozzá tartozó kisebb üdülőhelyek minden elvárásnak megfelelnek, hiszen a pezsgő tengerpartok mellett csendesebb, családias hangulatú partszakaszok is megtalálhatók. A világ egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma terül el ma ott, ahol egykor maja városok romjai és szerény halászfalvak álltak. Szállás Cancúnban all inclusive ellátással.

Fakultatív kirándulások magyarul nyelvű idegenvezetéssel:
Minimum létszám: 15 fő
Tulum és Xel-Ha egész napos kirádulás ebéddel:
A program a maja történelmi látnivalókat kombinálja egy felejthetetlen strandolással. Reggel elutazás autóbusszal a Cancúntól délre fekvő Tulum romvárosába, mely a legnagyobb épségben megmaradt tengerparti maja rom és a spanyol hódítások idején még fontos jelentőségű maja kikötőváros volt. A romváros szépségét elsősorban fekvése adja: egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült. Az építmény a türkiz árnyalataiban pompázó tenger látványával felejthetetlen élmény. Tulum megtekintése után utazás autóbusszal a Maya Riviera szívébe, Xel-Ha méltán természeti csodaként nyilvántartott vízi parkjába, ahol a fürdőzés mellett all inclusive ellátás nyújt feltöltődést. Az itt eltöltött idő alatt étkezések, korlátlan alkoholmentes italfogyasztás, snorkeling felszerelést és személyenként egy törölköző, valamint öltözőszekrény biztosított.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Xcaret Park egész napos kirándulás ebéddel:
Xcaret fantasztikus eco-parkja egy festői tengerparton fekszik, kizárólag a félszigeten őshonos állatokkal és növényekkel, édes vízű barlangfolyóval, búvárkodási lehetőséggel várja a kalandokra és a feltöltődésre vágyókat. Több mint negyven attrakciója a történelem, a kultúra, a gasztronómia és a természet világához visz közelebb, az egész család számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. Tengeri teknősök, lamantinok, pillangók, orchideák csodálhatók meg többek között természetes környezetükben. Az itt eltöltött nap csúcspontja este az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve a folklór műsor egy 6000 fős színházban. A program tartalmaz egy napközbeni büféétkezést alkoholmentes italokkal, 2 italkupont, snorkeling felszerelést, valamint személyenként egy törölközőt és öltözőszekrényt.
Gyermeknek a vízi parkban az minősül, aki magasabb mint 100 cm, de alacsonyabb, mint 140 cm. A 140 cm feletti gyermek felnőtt árat fizet, a 100 cm alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

Egész napos kirándulás Isla Mujeresre - az „asszonyok szigetére”:
A paradicsomi szépségű, csupán 8 km hosszú Isla Mujeres Cancún partjaitól rövid hajóútra tökéletes kikapcsolódással, a legszebb strandokkal és búvárkodási lehetőséggel várja az ide látogatókat. Utazás autóbusszal a kikötőbe, majd onnan hajóval az „asszonyok szigetére”. A hajóút során bár és snackek, a szigeten snorkel felszerelés biztosított. A búvárkodás után a ismerkedés a szigettel séta keretében, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután visszautazás Cancúnba hajóval.
A gyermek kedvezmény 5-11 év közötti gyermekekre vonatkozik. A 11 év feletti gyermek felnőtt árat fizet, az 5 év alatti gyermek számára a belépés ingyenes.

10. nap

Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

11. nap

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest - -
1. nap Mexikóváros - -
2. nap Mexikóváros - -
3. nap Teotihuacan, Guadalupé - -
4. nap Merida - -
5. nap Kabah, Uxmal - -
6. nap Chichen Itza - -
7. nap Cancún - -
8. nap Cancún - -
9. nap Cancún - -
10. nap Cancún - -
11. nap Budapest - -
Időpont: 2019. február 19. - március 1.
Időpont: 2019. április 12-22.
Időtartam: utazással együtt 11nap/9éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: a leírás szerint
Ellátás: 5 reggeli és 4 all inclusive
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások

Részvételi díj kétágyas elhelyezéssel

539 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, 9éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban, 11 reggeli, 9 ebéd és 3 vacsora a leírás szerint, programokat belépők nélkül, bbp- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: illetékek, belépőjegyek felára, fakultatív programok, borravalók.

Részvételi díj egyágyas szobában

629 000 Ft/fő-től

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet, transzfereket és közlekedést, 9éj szállást helyi 4*-os szállodákban, 2éj szállást az esőerdőben standard kategóriájú lodge-ban, 11 reggeli, 9 ebéd és 3 vacsora a leírás szerint, programokat belépők nélkül, bbp- és útlemondási biztosítást.
Külön fizetendők: illetékek, belépőjegyek felára, fakultatív programok, borravalók.