Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Portugál nyár”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Lisszabon csempe falú házai, a kockaköves szűk utcákon kanyargó villamos, Fatima varázsa, Nazaré tengerpartja, Porto bora mind utazásra csábít! Európa legtitokzatosabb csücske Portugália, a nagy felfedezők korából megmaradt katedrálisok, paloták csillogása az értő utazó számára tartalmas és élvezetes úticél. Mindemellett  Portugália nem csupán a történelem, de a jelen is: időtlen és modern, éppúgy a szórakozás és modern kikapcsolódás fellegvára, mint a múlt öröksége. A programot még gazdagabbá teszi magyar idegenvezető munkatársunk, aki mély ismeretekkel és nagy szeretettel mutatja be kedvenc országát utasainknak.
 

1. nap

Elutazás Lisszabonba a menetrend szerint. Lisszabon Portugália fővárosa a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. Vibráló és karizmatikus, könnyedén ötvözi a történelmi múltat és  a modern 21-ik századot. Maga a város kozmopolita, fiatalok, idősebbek mind megtalálják a nekik való szórakozást és programokat, legyen az egy klasszikus városnézés vagy az éjszakai élet nyüzsgése. Nem véletlenül, hiszen Lisszabon benne van a Világ első tíz leglátogatottab városainak rangsorában. Szállás Lisszabonban.

2. nap

Fél napos városnézés a hét dombra épült Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, mely Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal, macskaköves és kanyargós utcákkal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak hosszú és fáradságos útjukra, hogy kincsekkel megrakodva érjenek vissza hazájukba; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő, valamint a kerengő megtekintése időt igényel és nem mindig kivitelezhető). Szállás Lisszabonban.

3. nap

Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta az ódon utcákon, melyek kis üzletekkel és vendéglátó helyekkel csábítják a látogatót. Továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, mely alatt sétálni lehet a csodásan homokos tengerparton, vagy egy kellemes kis éttermben tenger gyümölcsei ebéd fogyasztható (helyszíni fizetéssel). Továbbutazás Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án - a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint - a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Fatimában.

4. nap

 Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötő városa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében (a borkóstoló a helyszínen fizetendő, kb. 12 -15 EUR/fő kis harapnivalóval együtt). A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée - a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. Szállás Matosinhosban, a Porto körzetébe tartozó tengerparti kisvárosban.

5. Nap

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd szállás Matosinhosban. Ezen a napon Portugáliában ünnep van, az üzletek általában zárva tartanak.

6. nap

Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás Lisszabonba, ahol szállás.

7. nap

Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra - Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kisvárosba, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger”. Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

8. nap

Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint. Véget ért a portugál körutazás, mely reméljük meghozza a vonzódást további  portugáliai úticélkhoz és mielőbb viszontlátjuk Madeirán, az Azori szigeteken vagy  ismét egy  nagy portugál közutazáson!


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 16:10 -
1. nap Lisszabon - 19:00
2. nap Lisszabon - -
3. nap Obidos, Nazaré, Fatima - -
4. nap Portó, Matosinhos - -
5. nap Braga, Guimares, Matosinhos - -
6. nap Coimbra, Tomar, Lisszabon - -
7. nap Queluz, Sintra, Cabo da Roca
8. nap Lisszabon 10:55 -
8. nap Budapest - 15:25
Időpont: 2019. június 6-13.
Időtartam: utazással együtt 8nap/7éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások