Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Skócia - A legendák földjén”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Utazzon velünk Skóciába, melyet lakói így jellemeznek: barátságos, szenvedélyes és folyamatosan megújuló! Nagyvárosai a világutazók első számú célpontjai, de ki ne hallott volna már a skót felföld látványos természetéről? Kastélyok, várromok és zord hegycsúcsok jellemzik a tájat, és út közben szívet is melengető megállni egy whisky lepárlóban, hogy másnap a  Loch Ness tó izgalmas legendáját a tavon hajókázva mesélje el az idegenvezető.
 

1. nap

Elutazás Budapestről átszállással Skóciába. Az érkezést követően autóbuszos városnézés Edinburgban látogatással a Szent Egyed Székesegyházban. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

2. nap

Edinburgh a 7. században alapított város ma több Világörökséggel is büszkélkedhet, híres épületei és  a város fenséges látképe mindenkit lenyűgöz.
Reggeli után városnézés Edinburghban: a vár megtekintése, majd séta a híres "Királyi mérföld"-ön, a Royal mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része és az óváros központja. Séta a Holyroodhouse Palotához, a jelenlegi királyi rezidenciához, majd délután látogatás a Britannia Királyi Yachtnál. Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

3. nap

A reggelit követően elhagyva Edinburgh városát, utazás a Felföldre. Látogatás és whisky kóstoló az 1898-ban alapított Dalwhinnie lepárlóban.
A festői kisváros Pitlochry és viktoriánus épületeinek megtekintése, majd látogatás a Blair Atholl kastélyban.
A Blair Kastély hófehér épülete folyamatos átalakításoknak köszönhető, eredeti épületét a 13-században kezdték építeni. Több mint 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét 175 agancs díszíti. Vacsora és szállás Inverness környékén.

4. nap

A reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a tó szörnyéről elhíresült, legendák övezte tavon látogatással a parton magasodó festői Urquhart várnál. Rövid városnézés Invernessben. Délutána Cawdor Kastély meglátogatása - a 14. században épült kastély csodálatos parkjával is vonzza a látogatókat, akik egész évben színes programokat találnak az ősi falak között. Elgin Katedrális a következő állomás - bár a Skócia észekkeleti részén a 13-ik században alapult katedrális csak  romjaiban maradt az utókorra, mégis Skócia legbüszkébb és  legfontosabb középkori emlékei közé sorolható.
Vacsora és szállás Inverness környékén.

5. nap

Reggeli után utazás Glasgow-ba, útközben érintve Skócia egyik legszebb részét a festői Glen Coe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Ezt követően látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát, a skótok királynőjét. Rövid látogatás a Falkirk keréknél, amely az Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift. Vacsora és szállás Glasgow környékén.

6. nap

Galsgow Európa Kulturális fővárosa címet is elnyerte, nyüzsgő és élettel teli a Clyde-folyó mentén fekszik, az egyik legnagyobb és legmozgalmasabb város, mely egyben a skót nemzeti opera és balett otthona.
Reggeli után autóbuszos városnézés Glasgow dinamikus városában, látogatással a St. Mungo katedrálisban, valamint a kulturális értékekben gazdag, Európa egyik legszínesebb gyűjteményével rendelkező Kelvingrove Art Gallery and Museum-ban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás átszállással Budapestre.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest - Frankfurt 06:10 07:55
1. nap Frankfurt - Edinburgh 11:05 12:00
2. nap Edinburgh - -
3. nap Edinburg - Pitlochry - Inverness - -
4. nap Inverness - Loch Ness - Cawdor - -
5. nap Glen Coe-völgy - Stirling - Falkirk - Glasgow - -
6. nap Glasgow - Frankfurt 16:00 18:55
6. nap Frankfurt - Budapest 21:20 22:50
Időpont: 2019. július 23-28.
Időpont: 2019. szeptember 24-29.
Időtartam: utazással együtt 6nap/5éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: középkategóriájú (helyi 3*) szállodákban
kétágyas szobában
Ellátás: félpanzió
(reggeli és vacsora, a főétkezés ital nélkül)
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 20 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások