Csoportos körutazások | Chemol Travel

További körutazások


„Vietnam - Kambodzsa”Képek
 

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

 
Ajánlat leírás
Látogasson Vietnám és Kambodzsa legkiválóbb látnivalóihoz, természeti kincseihez, távoli és közeli történelmi helyszíneire. A nagyvárosok, emlékhelyek és természeti szépségek ékköveit láthatja az út során Saigonból kiindulva  és megérkezve az ősi Angkor köveihez, két országon át.
 

1. nap

Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Hanoiba.

2. nap

Kora reggel érkezés a vietnami fővárosba, Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd városnézés: Ho Chi Minh, a modern Vietnám megalapítójának mauzóleuma; a koloniális stílusú Kormányzói Palota, az Egyoszlopos Pagoda és az Irodalom Templomaként ismert első vietnámi egyetem következik. Ez utóbbiban megismerkedhet a látogató a vietnámi kézírás művészetével is. Este az egyedülálló vízi bábszínház műsorának megtekintése. Szállás Hanoiban.

3. nap

Reggeli, majd elutazás Ninh Binh tartományba, Hoa Lu helységbe, ahol a Dinh és Le királyság templomai találhatók mélyen a dzsungelben rejtőzve. A program közben ebéd. Kora délután továbbutazás Gia Hung faluba, kerékpározás a folyóparton és ismerkedés a helyi közösség életével. A nap további részében hajókázás a Van Long Természetvédelmi terület vizein, ahol a partokat rizsföldek és sziklás hegységek szegélyezik. Szállás Ninh Binh-ben.

4. nap

Reggeli után elutazás a Halong-öbölhöz. Megérkezés a déli órákban a kikötőbe, majd hajóra szállás „a leszálló sárkány öblében”, mely természeti szépségéről világ szerte ismert és keresett látnivaló. Hatalmas sziklák, kis szigetek és trópusi növényzet színesíti a tájat. Az öböl majd 1900 szigettel büszkélkedhet, melyek közül jó néhány teljesen lakatlan. A térség 1994 óta az UNESCO Világörökség tagja. Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora) és szállás a hajón.

5. Nap

Reggeli után visszautazás a kikötőbe, búcsú a Halong-öbölben ringatózó hajók és a festői sziklaformációk felejthetetlen látványától. Leszállást követően transzfer a repülőtérre és utazás az egykori Saigonba, melyet ma Ho Chi Minh-városnak hívnak. Megérkezés után transzfer a szállodába, szállás Ho Chi Minh városban.

6. nap

Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Délután városnézés Ho Chi Minh városban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületekhez: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal. Vásárlási lehetőség a híres Ben Thanh piacon. Transzfer a repülőtérre, elutazás Siem Reapbe, Kambodzsába. Szállás Siem Reapben.

7. nap

Reggeli után egész napos kirándulás keretében Angkor Thom, Banthay Srei és Ta Prohm meglátogatása. A program Angkor Thomban („nagy város”) kezdődik a déli kapunál a XII-XIII. századi épületek meglátogatásával. A háromteraszos, piramis alakú Bajon-templom legfőbb dísze az 54 lótuszvirágot mintázó „arcos torony”, melyeken 196 óriási faragott arc mosolyog lehunyt szemmel. Ezt követi az Elefánt terasz, az egykori nagyszabású népünnepélyek helyszíne, majd a Leprás király terasza. Délután továbbutazás Banthay Srei-be, ahol a khmer építészet legszebb alkotása, a rózsaszín homokkőből épült Nők Citadellája látható. Végezetül a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Promh mahájána buddhista templom-kolostor megtekintése, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak: hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reapben.

8. nap

Reggeli után utazás Kompong Khleangba, az úszó faluba. Csónakázás a Tonle Sap tavon, a cölöpökön álló házak között. Délután Angkor Wat megtekintése. A Visnu istennek szentelt Angkorvat a khmer kultúra aranykorában épült, ma is működő vallási központ és Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. A lélegzetelállító épületegyüttesen több tízezer szobrász, kőfaragó és munkás dolgozott 30 évig mintegy 5 millió tonna homokkő felhasználásával, melyet 40 kilométerről, csatornákon kellett ideszállítani. A lótuszrügy alakú tornyokat összekötő árkádos folyosókon csodálatos domborművek mesélik el a khmer nép történetét. A naplemente megtekintése majd visszatérés a szálláshelyre. Szállás Siem Reapben.

9. nap

Reggeli, vásárlási lehetőség a helyi kézműves piacon, majd transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással a menetrend szerint.

10. nap

Megérkezés Budapestre a kora reggeli órákban.


A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.
 

Utazási információk

 
Az ajánlat ára tartalmazza
Nap Város Indulás Érkezés
1. nap Budapest 08:05 -
2. nap Hanoi - 06:35
3. nap Ninh Bihn tartomány - -
4. nap Halong-öböl - -
5. nap Halong-Ho Chi Minh - -
6. nap Ho Chi Minh-Siem Reap - -
7. nap Angkor - -
8. nap Khompong Kleang - -
9. nap Siem Reap-Bangkok 15:35 16:55
9. nap Bangkok-Doha 19:35 23:25
10. nap Doha-Budapest 01:35 05:40
Időpont: 2019. március 10-19.
Időtartam: utazással együtt 10nap/7éj
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
Ellátás: félpanziós (reg. és vacs. a programleírás szerint)
Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Min. létszám: 15 fő
Szoba szolgáltatások
 

Választható időpontok és csomagok

 
Szolgáltatások