Shalom Izrael körutazás Pénzes Klári „tollából”


Izrael körutazás

Shalom Izrael!


Azt a megtisztelő kérést kaptam a Chemol Travel részéről, hogy mint Izraelbe visszatérő csoportkísérő a saját szemszögéből miért is javasolja a szentföldi körutazást.

Jómagam már több mint 20 éve légitársasági dolgozó vagyok idegenforgalmi végzettséggel.

A kapcsolat a Chemol Travellel hosszú évekre nyúlik vissza. 2007-ben kaptam az első felkérést Izraelbe induló csoport kísérésére.

Boldogan mondtam igent, mert a főállásom mellett mindig is érdekelt a turizmusnak ez a része is már régóta.

Hogy miért mondtam boldogan igent? Ha bárki, akinek a sors megadja, hogy eljusson Izraelbe, az megérti, hogy ide mindig egy várakozással teli kaland mindenféle tekintetben a visszatérés.

Ebben a kis országban, melyet annyi legenda, vallástörténeti helyszín és bizonyíték, a nagy világvallások misztikuma, a geológiai csodák, a keleti, de különleges gasztronómia, a mediterrán és sivatagi klíma, a fauna és a flóra, a tengerpartok adta üdülési lehetőségek változatos helyszínei, és még sorolhatnám a végtelenségig, miért is érdemes úti célnak választani.

Úgy a turista, aki zarándokútra indul, aki világi nézeteket vall, és abból a szemszögből tekinti a világot maga körül, az üzleti utazó, aki a különböző üzleti szférákban tevékenykedik, Izraelben, abban az országban, mely több területen az üzleti világhatalmak közé sorolhatja magát, mind megtalálja az utazás értelmét.

A Chemol Travel mindig a legtapasztaltabb, kedvelt magyar nyelvű idegenvezetőkkel, megbizható, az együttműködésben a hosszú évek során bevált földi szolgáltatóval dolgozik, melyek biztosítják az odautazó minden pillanatát, hogy az tartalmas, kellemes, és feledhetetlen legyen.
 

 
Az ellentmondásos politikai környezet ellenére mindig biztonságban éreztem magam, és a csoportokat sem érte soha bántódás.

A nyitott, és befogadó izraeli társadalom pozitív hatással van a turizmusra, és elmondhatom hogy szerettettel fogadják az országba érkezőket.

A 3 órás repülőút, mely nem tűnik hosszúnak, egy más, egy egzotikus, izgalmas világba repít, amit senki nem fog megbánni, elfelejteni, ha egyszer rászánja magát.

Az utazó, mint Izrael követe fog hazaérkezni, és az otthon maradottaknak fáradhatatlanul mesélni, és mesélni fog, mert erről az országról mesélni rengeteget lehet, de a mesék eredetét, és helyszínét érdemes megtekinteni, aki megteheti.

Minden volt és leendő utasunknak izgalmas készülődést, és jó utat kívánok.